Kennismakingsgesprek

In een kennismakingsgesprek komen jouw hulpvraag en wederzijdse verwachtingen aan bod.

Ik leg mijn werkwijze uit en we bespreken wat voor jou de mogelijkheden kunnen zijn binnen het traject.

Dit gesprek duurt 30 minuten, is kosteloos en vrijblijvend.

Wanneer er een "klik" is bepalen we samen of/hoe we het coachingstraject aangaan.

Intakegesprek (leefstijl-en voedingsanalyse)

Voorafgaand aan ons gesprek vul je thuis een intake formulier in. Naast de persoonsgegevens heb ik informatie nodig van jou over:

  • Voeding
  • Beweging
  • Slaap 
  • Ontspanning/stress 

Dit lijkt misschien overbodig, b.v. als je alleen af wilt vallen, maar er is een samenhang tussen deze 4 pijlers van onze leefstijl en die beïnvloeden elkaar.Vanuit het intake formulier zal een specifieke hulpvraag naar voren komen. In relatie tot de hulpvraag zal ik een aantal metingen doen. Dit houdt o.a. in:

  • Gewicht 
  • BMI
  • Vetpercentage
  • Conditie 

Aan de hand van de resultaten maken we een plan van aanpak, dat zich richt op de samenhang van de 4 leefstijl pijlers en werken we naar een duurzame gedragsverandering toe. De duur van het intakegesprek is 90 minuten.

Voor meer informatie over voeding klik hieronder

Het coachingstraject 

"Bij mij kom je tanken en thuis maak je de benzine op".

Als coach geef ik je inzicht in en maak ik je bewust van de wijsheid die al in jezelf zit. Nu ga je vorm geven aan die innerlijke kennis met mij als ondersteuner en duwtje in de rug. Je hebt zelf de regie en elke genomen stap is goed, hoe klein ook. De weg naar verandering en een gezonder leven is ingezet.

Het coachingstraject na de intake is gebaseerd op 5 sessies van 60 minuten. Het is voor iedereen anders, hoe lang de tijd is tussen de sessies. Maatwerk past niet altijd in een vooraf vastgesteld schema. Soms red je je prima gedurende een maand, een andere keer is het beter om na 14 dagen een nieuwe afspraak te maken. Dat past bij het herstellen van de disbalans waarin je nog verkeert en is heel menselijk. Het doel is om bewustwording en duurzame gedragsverandering te realiseren. Ik werk met verschillende coaching methodieken, passend bij jou en je hulpvraag. Ook wandelcoaching is mogelijk, langs de IJssel of in het bos. Oude patronen loslaten en nieuwe vaardigheden aanleren kost tijd. Hiervoor geef ik ook oefeningen en tips die je thuis gaat proberen. Meestal zijn 5 sessies voldoende, het is altijd mogelijk nog een keer een losse afspraak te maken.

Er is voldoende mogelijkheid om in de praktijkruimte 1,5 m afstand te houden. Na de intake kunnen we ook aan wandelcoaching doen en bij klachten en verplicht thuis blijven is er de mogelijkheid dat we beeldbellen.

Sommige mensen vinden het fijn ervaringen tijdens een coachingstraject te delen en elkaar te steunen. Daarom ga ik in de toekomst ook met kleine groepjes werken.